+31633885050 info@zeepkistbuffet.nl

Rineke de Jong ART

 

Ik ben afgestudeerd als modeontwerpster in Amsterdam, gaf later de voorkeur aan tekenen en schilderen en volgde lessen aan De Gooise Academie in Laren. Ik werkte als technisch tekenaar en op kantoor. Daarbij deed ik studie naar het zelf maken van tempera en olieverf (en heb daar diverse schilderijen mee gemaakt), de mogelijkheden van acrylverf, met veel interesse in de oude technieken en recepten van de oude meesters. Al vele jaren geeft ik zelf kunstlessen.

Ik werk voornamelijk naar levend model. Mijn acryl schilderijen zijn een combinatie van abstract en realisme, de stillevens zijn realistisch. Bij groot werk vindt ik het heerlijk om me uit te leven in een orgie van kleuren. Hierin ontstaan haar figuren, waarna er weer rust ontstaat. Voor de stillevens en miniaturen gebruik ik de doodverftechniek. Mensen, alles wat leeft, de markt, de dingen om je heen of een zin uit een verhaal zijn inspiratie. Ik maak sieraden in olieverf en acryl. Sinds kort maak ik Ball Jointed Dolls en heb over de werkwijze het boek “Hoe maak je een Ball Jointed Doll / How to create a Ball Jointed Doll” geschreven.

nadere informatie: www.rinekedejong.nl