+31633885050 info@zeepkistbuffet.nl

Parkhuys Almere

 

In het Parkhuys kunnen mensen die direct of indirect met kanker te maken hebben terecht voor een goed gesprek, ontspanning (van schilderen tot yoga) of begeleiding. Dit zijn (ex)patiënten, naasten en nabestaanden.

Parkhuys Almere kan voor patiënten en alle betrokkenen tot steun zijn. Onze vrijwilligers staan in ons Inloophuis klaar met persoonlijke aandacht, een luisterend oor, een steuntje in de rug en het beantwoorden van vragen waar men mee zit. Onze vrijwilligers zijn gewone mensen met een bijzondere missie: ze zetten zich in om haar gasten door een moeilijke periode heen te helpen.

Daarnaast bieden wij allerlei activiteiten. Therapie als steun, als zoektocht of om de ziekte een plaats te geven. Rouwverwerking, meditatie, gesprekstherapie of creatieve activiteiten. Er zijn tal van mogelijkheden, alle verzorgd door onze deskundige en opgeleide vrijwilligers.

Door te zoeken naar verbinding met andere (in)formele zorgaanbieders wil het Parkhuys dat mensen met kanker en hun naasten en nabestaanden vinden wat ze nodig hebben op het juiste moment en op de juiste plaats. Wij bieden informele psychosociale zorg op maat die nergens anders een plek heeft gekregen. In de ziekenhuizen is doorgaans weinig tijd en ruimte voor nazorg. De psychosociale hulpverlening bij kanker is een andere tak van sport en het Parkhuys vervult (samen met de andere 74 IPSO inloophuizen in Nederland) met de warme, huiselijke aanpak een unieke positie in de zorg. Wij voorzien in een behoefte die aansluit op de reguliere zorg, maar dan laagdrempeliger, want mensen kunnen er gratis, zonder afspraak en zonder doorverwijzing terecht.

Wij worden volledig gefinancierd met een beperkte gemeentesubsidie, donatie- en sponsorgelden.

Het Parkhuys is een IPSO (www.ipso.nl) inloophuis en heeft een ANBI status.

Nadere informatie: www.parkhuysalmere.nl

 

Hanneke van der Helm
manager Parkhuys Almere